Vanaf vandaag is Fysiotherapie Beweeg en Ontspan weer geopend na een heerlijke zomervakantie. Deze week direct weer volop mensen die ofwel willen trainen, ofwel komen voor fysiotherapie, ofwel komen voor een heerlijke massage. Sommige zullen me hebben gemist (dat is voornamelijk voor fysiotherapie), anderen waren ook zelf op vakantie en hebben dan minder behoefte aan een ontspanningsmassage vanwege de vakantie zelf. Hoe dan ook; ik heb in ieder geval een ontzettend leuke, fijne, ontspannen en sportieve vakantie gehad en ben weer helemaal opgeladen om de komende maanden weer heel veel mensen zorg te gaan leveren, ofwel fysiotherapeutisch, ofwel training technisch ofwel massagegericht.

Mijn vakantie startte in hartje Parijs, waar een fietstocht langs de highlights van de stad het startpunt was voor nog veel meer fietsplezier. De wielrenfietsen waren mee, achterop de camper en zo konden we overal de fiets pakken (ofwel voor gemak, ofwel voor training). Maar natuurlijk werd er ook ontspannen! Zo hebben we geregeld in de ochtend gewielrend (o.a. Col d’Izoard, Alpe d’Huez, Col de Risoul) en in de middag een boekje gelezen bij een meer of rivier. Sowieso is het niet heel erg moeilijk om te ontspannen op vakantie; alleen al de geheel andere omgeving maakt dat je verdrinkt in relaxen! Uit eten gaan, geen wekker, beslissen iets te gaan doen op de dag zelf (ik als planner ben dat niet echt gewend, maar het ontspant wel!), lekker urenlang kletsen met nieuwe mensen die je ontmoet en vooral; de hele dag buiten leven! Heerlijk!

Bewegen en Ontspannen op vakantie is voor veel mensen vaak geen moeilijke opgave, je beweegt door bijvoorbeeld een stadje te ontdekken (en dus heel veel te lopen), om daarna kapot moe even neer te ploffen op een terrasje (ontspannen). Of je gaat raften met een georganiseerde groep in de ochtend, om daarna heerlijk aan diezelfde rivier de middag ontspannen te spenderen.
En we voelen ons als mens daar ontzettend goed bij! Beetje bewegen en ontspannen. De balans is en komt weer helemaal terug op vakantie; hoe fijn is dat?!
De kunst is om dit gevoel, deze balans van inspannen en ontspannen, vast te houden bij thuiskomst. Daar verdrinken we vaak weer in to-do-lijstjes, hectiek, wassen, strijken, afspraken, etc. etc. DOE DIT NIET! En probeer, nee, ga dit vakantiegevoel vasthouden! Ga heerlijk buiten leven wanneer het weer in Nederland dit toelaat (en dat kan ook prima met een wolkje, zeker nu)! Ga bewegen (met of zonder kinderen) en daarna even een pauze inlassen met een boekje in de tuin! Ga af en toe even heerlijk uit eten en pak hierbij niet de auto maar de fiets of de benenwagen! Ga dit lekker doen! En houd het heerlijke vakantiegevoel echt vast!

Ik wens jullie allemaal heel erg veel nageniet-plezier van de heerlijke zomervakantie! Ik ga in ieder geval nagenieten van deze vakantie tot en met de volgende vakantie; dat staat op mijn to-do-lijstje 😉

Ontspannen vakantiegroet, buiten vanuit een heerlijke zonnige tuin, Maaike