Maak direct een afspraak

Fysiotherapie Beweeg en Ontspan in Zoetermeer, Rokkeveen

Fysiotherapie Beweeg en Ontspan, gevestigd in Rokkeveen, wijk 18, Zoetermeer is een kleinschalige Fysiotherapie praktijk waar Maaike Grovenstein de trotse eigenaresse van is. Ik stel mezelf graag aan jou voor.

Mijn naam is Maaike en ik ga jou fysiotherapeutisch helpen om van je klacht(en) af te komen en om beter in balans te komen met je klacht(en). Naast mijn enthousiasme en mensenkennis, heb ik jarenlange ervaring als fysiotherapeute in het HagaZiekenhuis op diverse afdelingen. Neurologie (hernia, herseninfarct, zenuwuitval) en oncologie (alle vormen van kanker) waren mijn vaste afdelingen in het HagaZiekenhuis, maar dankzij weekenddiensten door het hele ziekenhuis en het doorlopen van vele diverse cursussen in de fysiotherapie kan ik jou op alle fronten helpen je klacht(en) te reduceren of op te lossen.
Mijn unieke behandelwijze waarbij ik je laat inzien en voelen hoe je de balans kunt krijgen en houden tijdens je werk en privé in samenwerking met je klacht(en), maakt dat je je bij mij op je gemak voelt, open kunt zijn en ik jou daardoor allround kan helpen.

“Een warm welkom door Maaike. Ik merkte al snel dat ze een zeer gedreven persoon is in de fysiotherapie. Geef haar een probleem en ze zal er alles aan doen een oplossing te vinden. Ze lijkt me een pitbull in haar vak. Ze bijt zich vast in het probleem waar je mee komt en ze zal haar hersenen laten kraken tot een eventuele oplossing”
Nanny Adema, vrouw, 58 jaar

Werkwijze bij Fysiotherapie Beweeg en Ontspan

Hieronder kun je de gangbare werkwijze lezen, wanneer je een afspraak hebt gemaakt voor Fysiotherapie, bij Fysiotherapie Beweeg en Ontspan.
Indien je komt voor Medical Taping en/of Dry Needling, hoort dit gewoon bij een fysiotherapeutisch consult.

Intake

Wanneer je voor het eerst komt, hebben we na binnenkomst allereerst een intake. Tijdens de intake voer ik jouw persoonlijke gegevens in een medisch, beveiligd dossier in (Intramed), en zullen we ingaan op je klacht(en) en natuurlijk je hulpvraag / doel(en). Het eerste consult intake / screening / onderzoek duurt maximaal 45 minuten. Is het mogelijk voor jou en voor mij dat ik je direct kan gaan behandelen, dan zal ik direct een behandeling aan de intake koppelen. Deze duurt maximaal 30 minuten.

Bewegingsonderzoek

Het bewegingsonderzoek volgt direct na de intake. Je hebt hierbij vaak alleen het ondergoed aan. Het onderzoek bestaat uit diverse bewegingen, zowel staand, als zittend en liggend.

Diagnose en behandeling

Aan de hand van jouw verhaal (tijdens de intake) en mijn gedane onderzoek, stel ik een (voorlopige) diagnose op. Ik zal je uitleg geven over je klacht(en) en een inschatting maken van de benodigde tijd en behandelingen van je klacht(en), inclusief de frequentie van je komst naar de praktijk en wat je er zelf thuis aan kunt doen.

Oefeningen

Aansluitend aan de behandeling geef ik je vaak wat kleine oefeningen om het herstel van jouw klacht(en) te bevorderen en te ondersteunen.

Huiswerkoefeningen

Alleen je bezoek aan mijn praktijk 1 of 2 keer per week van 30 minuten, is vaak niet afdoende. Je zult thuis ook aan je herstel kunnen werken door middel van huiswerkoefeningen. Deze krijg je op papier of per mail mee naar huis, inclusief de frequentie en hoe de oefeningen uit te voeren (zowel op plaatjes alsook in filmpjes). Hierbij werk ik samen met het beveiligde, medische dossier Intramed, wat gekoppeld is aan Huiswerkoefeningen.nl. Ik maak voor jou, tijdens het consult graag op maat jouw persoonlijke huiswerkoefeningen, welke je nog tijdens het consult in je mailbox ziet verschijnen! Klik hier voor een exclusief filmpje over “Huiswerkoefeningen” met meer uitleg hierover.

Afronden consult

Indien noodzakelijk maken we een vervolgafspraak. Je betaalt het consult per pin en indien je beschikt over fysiotherapeutische vergoedingen binnen jouw verzekering, krijg je direct de factuur in je mailbox of geprint mee. Deze kun je zelf indienen bij jouw zorgverzekeraar.

“Na een eerste gesprek, gelijk een goed gevoel over Maaike. Bespreekt zorgvuldig vooraf de klachten. En begint direct met de behandeling. Vervolgafspraken werden snel ingepland, en de klachten waren snel weer weg”
Hans van Zeijl, man, 60 jaar

Praktische zaken

 • Verwijzing
  Fysiotherapie Beweeg en Ontspan is direct toegankelijk, je hebt geen verwijzing nodig van een arts of specialist. Heb je deze wel? Wil je dan zo vriendelijk zijn om deze mee te nemen bij je eerste bezoek? Evenals verdere informatie, zoals bijvoorbeeld MRI of Röntgen beelden.

 • Handdoek
  Wil je zo vriendelijk zijn om bij elk bezoek een grote, schone handdoek mee te nemen? Dit voor de hygiëne voor jezelf en voor een ander.

 • Zorgverzekering
  Wil je voor je eerste bezoek aan de praktijk, je zorgverzekering nakijken? Welke zorgverzekering je hebt, welk pakket en (indien mogelijk) hoeveel fysiotherapeutische consulten je vergoed krijgt?

 • Traplopen
  Vanwege de kleinschaligheid is Fysiotherapie Beweeg en Ontspan, boven gevestigd. Dit betekent dat je na binnenkomst een trap op moet lopen. Indien dit voor je een probleem is, kan ik altijd aan huis komen.

 • Schoenen
  Wil je zo vriendelijk zijn om bij binnenkomst, beneden in de praktijk, je schoenen uit te doen?

 • Hygiëne en kleding
  Aangezien hygiëne bij mijzelf en in de praktijk hoog in het vaandel staan, verwacht ik dit ook van jou. Dit behandelt voor mij prettig en ontvangt voor jou ook prettig. Ik stel het zeer op prijs als je opgefrist (het liefst gedoucht) op de behandeltafel plaatsneemt. Daarnaast is het voor jou en voor mij prettig wanneer je makkelijk zittende kleding en ondergoed draagt.

 • Betaling en declaratie
  Je betaalt per pin in de praktijk en je krijgt direct jouw factuur van de behandeling in je mailbox of uitgeprint mee die je zelf indient bij je zorgverzekeraar. Afhankelijk van je zorgverzekering wordt deze wel, niet of gedeeltelijk vergoed.

 • Afmelding afspraak
  Annuleren voor een afspraak moet 24 uur voor de afspraak zal plaatsvinden, worden gedaan. Indien je niet 24 uur voor de afspraak jezelf afmeld, moet deze gemaakte afspraak toch betaald worden.

 • Niet-contractuele zorg
  Aangezien ik niet-contractuele, fysiotherapeutische zorg verleen, moet je zelf bij je zorgverzekeraar nagaan hoeveel fysiotherapeutische behandelingen je kunt declareren per jaar. Vaak zijn dit er 9 of 12, maar soms ook 0 of onbeperkt.

  Daarnaast fluctueert de vergoeding per behandeling zeer. Soms wordt de gehele fysiotherapeutische behandeling vergoed, soms een gedeelte van de behandeling en soms wordt er helemaal niets vergoed. Je hebt hier zelf de leidende hand in. Het is aan jou om deze informatie bij je zorgverzekeraar op te vragen.

 • Aantal behandelingen
  Klachten zijn vaak niet in 1 keer gekomen en zijn dus ook niet na 1 behandeling opgelost. Het aantal behandelingen en de frequentie van de behandelingen, hangen samen met de aard van de klacht(en) en het doel wat je wilt bereiken. De mate van verbetering binnen 1, 2, 3 of meerdere behandelingen kan erg per persoon en ook per klacht verschillen. Vooraf maak ik een inschatting van het aantal benodigde behandelingen, zodat je enigszins weet waar je aan toe bent. Echter, deze inschatting kan zeer fluctueren per persoon en is ook afhankelijk van wat jijzelf (naast de gegeven behandelingen van mij), eraan doet om je klacht(en) te reduceren.
  Ik werk met de drie-behandelingen methode; indien je na drie behandelingen van mij totaal geen resultaat hebt, stappen we of over op een andere methode van behandeling of stop ik de behandeling en ben ik dus blijkbaar niet de persoon die jou verder kan helpen.

“Fysiotherapie, met aandacht voor het lichaam maar zeker ook voor de geest”
Ingrid van Waasdijk, vrouw, 52 jaar

maaike-fysiotherapie-zoetermeer
fysiotherapie-intake-zoetermeer
fysiotherapie-testen-zoetermeer-schouder
fysiotherapie-beweeg-en-ontspan-zoetermeer-rokkeveen
fysiotherapie-zoetermeer-onderzoek
fysiotherapie-onderzoek-knie-test-zoetermeer
onderzoek-nek-fysiotherapie-zoetermeer

Dit heeft alles te maken met mijn werkzame verleden en mijn drijfveer om te starten in 2016 met Fysiotherapie Beweeg en Ontspan. De zorgverzekeraars hebben zo dusdanig veel macht in pacht, dat ik me daar niet aan wil conformeren. Ze eisen van de fysiotherapeuten erg veel, voornamelijk met betrekking tot behandeling, behandelindexaties en ook verslaggeving. Mijn ervaringen zijn dat ik als fysiotherapeut niet betere en meer gepaste zorg kan leveren aan jou wanneer ik meer of anders moet verslaggeven en/of wanneer ik een bepaalde behandeling moet verlenen aan je, omdat de zorgverzekeraar dit beter en passender vind.

Ik kijk naar jouw situatie, jouw klacht(en), jouw medische verleden en heden en hiervoor maak ik voor jou, op maat, een passend behandelplan. Dit kan zijn manueel (dat ik je veel behandel / hands-on), dit kan zijn personal training buiten, dit kan zijn medical taping, of dry neelding en dit kan zijn massage. Natuurlijk kunnen het ook verschillende combinaties zijn van meerdere behandelvormen. Dit zal beter bij jou passen dan wat de zorgverzekeraar wil, en daardoor zal je snel(ler) van je klacht(en) af komen en/of jouw doel bereiken.