fysiotherapie-beweeg-en-ontspan-massage
Maak direct een afspraak

Massage; de ultieme vorm van ontspanning!

Fysiotherapie Beweeg en Ontspan, gevestigd in Rokkeveen, wijk 18, Zoetermeer is een kleinschalige Fysiotherapie praktijk, waar je ook terecht kunt voor Massages. Maaike Grovenstein is de trotse eigenaresse van Fysiotherapie Beweeg en Ontspan. Ik stel mezelf graag aan jou voor.

Mijn naam is Maaike en ik nodig je uit om bij mij te komen ontspannen. Wat is er fijner dan een rustmoment te creëren in de vorm van een massage? 13 jaar geleden behaalde ik mijn sportmassage diploma en sindsdien heb ik al vele mensen heel erg blij van mijn (massage)tafel zien afkomen. Vanwege mijn fysiotherapeutische kennis en mijn hoog gevoeligheid, kan ik jou zeer goed helpen om jouw klacht(en) te verlichten door middel van een massage of gewoon je even heerlijk laten wegdromen tijdens een massage. Na het behalen van mijn sportmassage in 2005, heb ik niet stil gezeten, je kunt bij mij ook terecht voor ontspannings-, hot/coldstone- en stoelmassage.

“Spanning en drukte, het zijn van die dingen die mijn rugspieren geen goed doen Maar wat is het dan fijn als je bij Maaike even een half uurtje mag ontspannen en daarna het gevoel hebt er weer een tijdje tegenaan te kunnen! Ook na mijn hernia was ik bij Maaike op het juiste adres, niet alleen voor de ontspanning maar ook adviezen waar je wat mee kan. Maaike is een enthousiaste meid die weet waar ze over praat”
Judith Plompen, vrouw, 38 jaar

Werkwijze

Wanneer je voor het eerst komt, hebben we na binnenkomst allereerst een intake. Tijdens de intake voer ik jouw persoonlijke gegevens in een medisch, beveiligd dossier in (Intramed), en zullen we ingaan op jouw hulpvraag. Na de intake kan ik eventueel nog kort een onderzoek uitvoeren, indien noodzakelijk.
Na de intake en het eventuele korte onderzoek, mag je het betreffende te masseren lichaamsdeel ontbloten en plaatsnemen op de massagetafel. Het is belangrijk dat je goed ontspannen ligt, zodat ik de spieren zo goed mogelijk kan masseren.
Bij Fysiotherapie Beweeg en Ontspan werk ik met heerlijke Therme massageolie, in vele geuren beschikbaar. Je kunt kiezen uit: Hamman, Ayurveda, Lomi Lomi, Lavendel, Ylang Ylang, Zen White Lotus en Saigon Pink.
Indien gewenst kan er (ontspannings)muziek aangezet worden tijdens de massage.
De massage kan plaatsvinden op locatie bij je thuis, of in de praktijk van Fysiotherapie Beweeg en Ontspan in Rokkeveen (wijk 18, Zoetermeer).

“Regelmatig ga ik naar Maaike voor een ontspannen massage, meestal als ik merk dat alles vastzit en ik er een beetje doorheen zit. Zij zorgt voor verlichting en ontspanning! Na de behandeling kan ik er weer volop tegenaan als ondernemer. Niet alleen is ze heel goed in d’r werk, maar is zij een hele prettige persoonlijkheid. Ze stelt je op je gemak en staat open voor een goed gesprek. Kortom gewoon langs gaan en ervaren.”
Harrie Lamers, man, 39 jaar

Indicaties en Contra-Indicaties

Mag ik altijd gemasseerd worden?
Dit is een hele goede vraag! Dit is afhankelijk van jouw vitaliteit op dit moment.

  • Indien je koorts hebt, open wond(en) en/of ontstekingen mag je niet gemasseerd worden.

  • Indien je geblesseerd bent, zwanger bent en/of spataderen hebt, kun je prima (aangepast) gemasseerd worden.

  • Bij twijfel; bel of mail Fysiotherapie Beweeg en Ontspan voor advies.

“Na een hernia incl. operatie, blijft je rug een zwakke plek. Door de hectiek van deze tijd, wordt er veel van je verlangt en dat heeft zo zijn weerslag op je rug en ledematen. Al jaren kom ik bij Maaike met veel plezier voor “onderhoudsmassage”. Wat is het fijn, dat je al je spieren daarna weer onder controle heb. Een half uur doet wonderen!!! Maaike bedankt!!!”
Miranda Kaptein, vrouw, 42 jaar

Massages

Bij Fysiotherapie Beweeg en Ontspan kun je terecht voor een heerlijke ontspanningsmassage.

Een ontspanningsmassage is pure ontspanning en deze massage zorgt voor een betere balans tussen lichaam en geest. Even de tijd voor jezelf, eventueel met een muziekje erbij op de achtergrond.

Het verschil tussen een sportmassage en een ontspanningsmassage is dat de strijkingen (effleurages) bij een ontspanningsmassage langzamer worden uitgevoerd en dat er minder knedingen (petrissages) worden uitgevoerd.

Bij Fysiotherapie Beweeg en Ontspan kun je terecht voor sportmassage.

Sportmassage is een stevigere massage dan de ontspanningsmassage. Een sportmassage kan worden ingezet vlak voor een inspanning; dit heeft als gevolg een betere doorbloeding, zodat de spieren worden voorbereid op de komende inspanning. Ook kan een sportmassage worden ingezet tussen twee inspanningen in, bijvoorbeeld op een rustdag; dit heeft als gevolg verlichting en versnelling van het herstel. Als laatste kan een sportmassage worden ingezet kort na de inspanning; dit heeft als gevolg minder spierpijn en minder kans op blessures vanwege dat vocht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Bij Fysiotherapie Beweeg en Ontspan kun je terecht voor een heerlijke Hot / Coldstone massage.

Door gebruik te maken van warme (hot) stenen wordt het bloed nog beter gecirculeerd en worden de spieren nog sneller warm en soepel. Het is op deze manier mogelijk om dieper te masseren. Bij de hotstone massage wordt er door middel van de warmte de energie die geblokkeerd wordt (door bijvoorbeeld stress of vermoeidheid), losgelaten. Er wordt gemasseerd met de stenen en de stenen worden geplaatst op (bijvoorbeeld) rug, kuiten en nek.

De coldstone kan eraan toegevoegd worden, indien gewenst. Dit is het effect van een saunagang met daarna een koude douche, waarna je weer een sauna ingaat.

Wil je meer informatie lezen over hotstone / coldstone massage? Maaike heeft hier een blog over geschreven; klik hier en lees de blog!

Bij Fysiotherapie Beweeg en Ontspan kun je terecht voor een heerlijke Stoelmassage.

Stoelmassage is een laagdrempelige massage, aangezien deze over de kleding heen wordt gegeven. De speciale, ergonomische massagestoel ondersteunt alle ledematen, zodat je tijdens de massage heerlijk kunt ontspannen. Een stoelmassage is een protocol massage en bestaat uit het masseren van drukpunten bij het hoofd, de nek, de schouders, de rug, de armen en de handen. Een stoelmassage duurt altijd maximaal 20 minuten. Ook deze massage bevordert de bloedsomloop, voert afvalstoffen af en brengt het lichaam in balans.

Deze massage is ideaal voor “even tussendoor”, ook goed toe te passen voor bedrijven.

massage-ontspanning-zoetermeer-fysiotherapie
sportmassage-fysiotherapie-zoetermeer
fysiotherapie-massage-zoetermeer
ontspanningsmassage-zoetermeer-fysiotherapie
hotstone-massage-zoetermeer-fysiotherapie
massage-fysiotherapie-zoetermeer
massage-zoetermeer-beweeg-ontspan
sportmassage-zoetermeer-fysiotherapie
hotstone-massage-fysiotherapie-zoetermeer
stoelmassage-fysiotherapie-zoetermeer