Gisteravond mocht ik samen met pup / puber in opleiding tot Hulphond Tjibbe, een presentatie geven bij Ter Zake het Ondernemershuis in Zoetermeer. Vanuit het VNZO, Vrouwennetwerk Zoetermeer en Omstreken, werd ik gevraagd om mijn verhaal te doen over dit unieke traject wat ik als onderneemster / fysiotherapeut doe, met Tjibbe. Natuurlijk gingen we op de fiets erheen, met Tjibbe in de honden fietskar. Voor ons deed wethouder Margreet van Driel haar verhaal, waarna wij mochten aantreden.
Tjibbe is 29 november 2018 bij ons komen wonen, toen hij 8 weken jong was (geboren op 04-10-2018), en blijft bij ons tussen de 14 en 16 maanden. Elke week krijg ik, samen met Tjibbe les, van Stichting Hulphond Nederland om Tjibbe op te leiden zo allround mogelijk.
Na 14-16 maanden gaat Tjibbe terug naar Herpen, naar de kennel van Stichting Hulphond Nederland, om te worden afgetraind voor een cliënt in Nederland met een zorgbehoefte. Dit kan zijn aan de rolstoel, als therapie hulphond, als PTSS hulphond of als Epilepsie hulphond. Waar Tjibbe goed in is en wat Tjibbe leuk vindt en waar een match is met een cliënt, daar zal Tjibbe voor worden afgetraind en dat zal zijn werk worden voor 8 jaar lang. Erna gaat Tjibbe met pensioen.

Stichting Hulphond Nederland

Wil jij ook steunen? Dat kan! Stichting Hulphond Nederland kun je op diverse manieren steunen, ook zo vanuit Zoetermeer. Je kunt gastgezin worden (zoals ik), of een donatie doen. Kijk op de website van Stichting Hulphond Nederland wat je allemaal kunt doen!
Tjibbe zien als pup van 8 weken? Bekijk dan deze vlog!
Tjibbe zien als puber van 8 maanden? Bekijk dan deze vlog!

Fysiotherapeut Maaike als spreker met Tjibbe?

Wil jij ook graag meer informatie over Stichting Hulphond Nederland en mij als spreker, samen met Tjibbe? Dat kan! Neem dan contact met mij op en wie weet kom ik, samen met Tjibbe, een presentatie geven over Stichting Hulphond Nederland!

tjibbe-zoetermeer-hulphond
wethouder-driel-zoetermeer-tjibbe
driel-wethouder-zoetermeer-tjibbe
tjibbe-hulphond-zoetermeer
stichting-hulphond-zoetermeer-tjibbe
ondernemershuis-zoetermeer-hulphond
hulphond-tjibbe-stichting-zoetermeer
tjibbe-hulphond-zoetermeer-fysiotherapeut
ter-zake-stichting-hulphond