Het kiezen van je zorgverzekering, het is elk jaar weer een hoofdpijn-dossier bij velen. Deze maand moet je toch echt je keuze maken en dit kan je vele tientallen of honderden euro’s opleveren / besparen, dus om er even tijd in te steken is niet onnodig. Voorgaande jaren (2017 en 2018) heb ik ook altijd een blog / nieuwsbericht gewijd aan dit onderwerp en bij deze ook voor dit komend jaar 2020.

Zorgverzekeringen, niet-gecontracteerde, fysiotherapeutische zorg

Zoals jullie weten lever ik niet gecontracteerde, fysiotherapeutische zorg. Dit betekent dat wanneer je bij mij in consult komt, je na afloop bij mij betaald en daarna direct in je mailbox de factuur in PDF ontvangt. Deze stuur je zelf op naar je zorgverzekeraar en dit bedrag krijg je (deels) terug van je zorgverzekering.
En dat deels terugkrijgen, daar zit het hem in. Bij de ene zorgverzekeraar heb je namelijk een vrijere zorgkeuze, dan bij de andere. Zo heeft een restitutiepolis altijd een vrijere keuze dan een “normale” polis. Daarnaast verschilt de vergoeding van de zorgverzekeraar voor fysiotherapie bij niet-gecontracteerde zorg, flink. Zo kan het zijn dat ze 75% van het marktconforme tarief vergoeden (wat betekent dat je ongeveer € 12,- zelf moet bijbetalen), of dat ze bv. 80% vergoeden (en je zelf nog maar € 6,- moet bijbetalen). Zo is de OHRA restitutiepolis 1 van de beste qua niet-gecontracteerde, vrije keuze, zorg. Maar ook ONVZ, de restitutiepolis is een hele goede polis waarbij ze 100% niet-gecontracteerde, fysiotherapeutische zorg vergoeden.

Indien je zelf wilt bekijken wat de beste zorgverzekering voor jou is, zijn er diverse vergelijkingswebsites. Zo ook die van Independer. Hier staat mijn praktijk Fysiotherapie Beweeg en Ontspan ook op vermeld, maar kun je ook je zorgverzekering(en) vergelijken. Kijk dan natuurlijk ook bij niet-gecontracteerde zorg, voor de fysiotherapie praktijk waar niet gecontracteerde zorg wordt verleend, zoals bij mij 🙂

Ook de Zorgvergelijker is een hele goede website om te zoeken naar jouw beste keuze, alleen hier moet je wat verder doorzoeken naar niet-gecontracteerde fysiotherapeutische zorg. Ook kun je naar de website van Zorgwijzer voor een goed artikel over fysiotherapie en de vergoedingen.

Liever een vlog zien over het kiezen van je zorgverzekering? Bekijk mijn vlog met 5 tips voor het kiezen van je zorgverzekering op mijn YouTube kanaal.

Genootschap van Fysiotherapie handout

Het KNGF (Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie), heeft een mooie handout gemaakt, welke ik hieronder heb toegevoegd. Hier staan de basispakketten en de aanvullende pakketten vermeld, inclusief de kosten, en inclusief het aantal behandelingen welke vergoed worden voor fysiotherapie.

Vragen? Mij mailen, bellen mag altijd! Succes met je keuze!

zorgverzekering-kiezen-2020-fysiotherapiezorgverzekering-kiezen-fysiotherapiezorgverzekering-fysiotherapie-2020